Vérgrófnő - a musical

A Vérgrófnő című musical Iványi Árpád, és Réti Barnabás története, amely Báthory Erzsébet legendáját eleveníti fel. 

A szépségéről és hiúságáról híres, dúsgazdag és szeszélyes Kordélia grófnő magányos semmittevésben él elhunyt férje reáhagyott kastélyában, Vitsov szomszédságában.

A vitsoviakat rejtélyes gyilkosságok sorozata tartja rettegésben: egy ismeretlen elkövető szűz lányaik közül szedi áldozatait, és vérüket lecsapolja. A vitsoviak elkeseredettségükben a grófnőt gyanusítják, mondván,  Kordélia szűz lányaik vérében fürdik, így próbálva megőrizni hajló szépségét. 

A hír a grófnő néhai férje által alapított, és a grófnő által is búsásan támogatott Votumus szerzetesrend vezetőjének fülébe jut, aki legjobb növendékét, Adriánt küldi az igazság kiderítésére. Adrián nem csak kiváló műveltségével, és magasfokú intelligenciájával tűnik ki társai közül, hanem remek festői vénájával is. Így vándorfestőnek adva ki magát bebocsátást nyer a Dobrent kastélyba, hogy portét készítsen a grófnőről.

Ugyanekkor új szolgálónő érkezik a kastélyba Mirtill személyében, aki rendkivüli szépségpraktikákról híres. Miközben a portré készül, a szerzetes próbálja kideríteni, az igazságot.

Ahogy újabb és újabb gyilkosságok történnek , egyre több jel utal a grófnő bűnösségére, közben Adrián és Kordélia lelki és szellemi társat vél felfedezni egymásban, és kimondatlan szerelmi kapcsolat alakul ki közöttük. 

A sors azonban közbelép, és bebizonyosodik, hogy Kordélia nem hidegvérű gyilkos, viszont a szolgálónő sem az, akinek kiadta magát. A grófnő és a szerzetes szerelme végül beteljesül, azonban Kordélia így sem kerülheti el tragikus végzetét.

 
 A Vérgrófnő romantikus történetvezetésű drámai musical, nagyszabású zenei alapokon nyugvó, operai jegyeket felmutató patetikus mű.
 
Kordélia dala, a Könyvtáros-dal a 2015-ös Miskolci Operafesztivál gálahangversenyén hangzott el Miklósa Erika előadásában.
 
Minden egyéb információ:vergrofnomusical.blogspot.hu/